AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Μιλάει με τα χειρότερα λόγια για τον προκάτοχό του

[ad_1]

Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του Politico, όντας θυμωμένος, ο Μπάιντεν χλεύασε τον Ντόναλντ Τραμπ και τους οπαδούς του επειδή αντλούν ευχαρίστηση από την πολιτική βία.

Δεν αποτελεί είδηση ότι ο Τζο Μπάιντεν έχει τη φήμη του βωμολόχου, όταν φυσικά δεν βρίσκεται μπροστά στον φακό. Ωστόσο, πρόσφατα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Valley Forge για τον εορτασμό της τρίτης επετείου της εξέγερσης της 6ης Ιανουαρίου, λίγο έλειψε να του ξεφύγουν «γαλλικά» και δημοσίως.

Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του Politico, όντας θυμωμένος, ο Τζο Μπάιντεν χλεύασε τον Ντόναλντ Τραμπ και τους οπαδούς του επειδή αντλούν ευχαρίστηση από την πολιτική βία.

«Στη συγκέντρωσή του αστειεύεται για έναν εισβολέα, που ενθαρρύνθηκε από το μεγάλο ψέμα του Τραμπ, να χτυπήσει με ένα σφυρί στον κρανίο του Πολ Πελόσι. Και νομίζει ότι αυτό είναι αστείο. Γελούσε με αυτό. Πόσο άρρωστος…», είπε ο Μπάιντεν αφήνοντας τη φωνή να σβήσει καθώς το πλήθος ζητωκραύγαζε και γελούσε.

Ωστόσο, όταν βρίσκεται πίσω από κλειστές πόρτες, δεν σταματάει τόσο απότομα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται τρεις αυτήκοους μάρτυρες, ο Μπάιντεν έχει περιγράψει τον Τραμπ σε φίλους και στενούς συνεργάτες ως ένα «άρρωστο καθίκι» που χαίρεται με τις κακοτυχίες των άλλων.

«Τι γ@μημένος μ@λ@κ@ς που είναι αυτός», φέρεται να έχει πει πρόσφατα ο Μπάιντεν.

Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει το σχετικό άρθρο.

Οι χαρακτηρισμοί και οι εκφράσεις αυτές μπορεί να έρχονται σε αντίθεση με την εικόνα που συχνά προβάλλει ο Μπάιντεν ως κάποιος που επιθυμεί να μειώσει το επίπεδο της οξύτητας στην πολιτική, αλλά καταδεικνύουν, επίσης, τον θυμό του απέναντι στον άνθρωπο που εκδίωξε από το αξίωμα και μπορεί κάλλιστα να τον αντιμετωπίσει ξανά.

Ο Μπάιντεν ανησυχεί εδώ και καιρό για την «ενθάρρυνση της πολιτικής βίας» από τον Τραμπ, η οποία πιστεύει ότι αποτελεί άμεση απειλή για τη δημοκρατία και είναι βαθιά αντιαμερικανική, σύμφωνα με τα τρία άτομα που γνωρίζουν τις προσωπικές του συνομιλίες, τα οποία μίλησαν ανώνυμα στο Politico.

Η αποστροφή του προς τον Τραμπ δεν ήταν ποτέ μυστική, αλλά έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η αντίδραση του Τραμπ για τα «γαλλικά» του Μπάιντεν

Το επιτελείο του Τραμπ επέπληξε πάντως τον Μπάιντεν για τα υβριστικά του σχόλια.

«Είναι κρίμα που ο απατεώνας Τζο Μπάιντεν δείχνει ασέβεια από το αξίωμα του προέδρου τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό επίπεδο», δήλωσε ο Κρις Λασιβίτα, υψηλόβαθμος σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.

«Αλλά και πάλι, δεν αποτελεί έκπληξη που δεν σέβεται τον 45ο πρόεδρο με τον ίδιο τρόπο που δεν σέβεται τον αμερικανικό λαό με τις αποτυχημένες πολιτικές του», πρόσθεσε.

Ο Μπάιντεν, πάντως, πιστεύει ότι ο Τραμπ έγινε πιο απεχθής με το πέρασμα του χρόνου.

Η οργή του Μπάιντεν για τον Τραμπ έχει επίσης ενισχυθεί, σύμφωνα με τα οικεία του πρόσωπα, από αφηγήσεις ότι ο τέως πρόεδρος επευφημούσε τους ταραξίες της 6ης Ιανουαρίου, ενώ καθόταν στην τραπεζαρία του, έξω από το Οβάλ Γραφείο στο Λευκό Οίκο.

Επιπλέον, τα θερμά του λόγια προς τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι γνωστό ότι έχουν εκπλήξει δυσάρεστα τον Δημοκρατικό πρόεδρο.

Ο Μπάιντεν εξοργίστηκε ιδιαίτερα όταν ενημερώθηκε ότι ο Τραμπ αρνήθηκε να επισκεφθεί ένα στρατιωτικό νεκροταφείο υπό βροχή και από τις ιστορίες ότι έχει χλευάσει τις θυσίες των πεσόντων Αμερικανών στρατιωτών, επισημαίνει το «Politico».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


[ad_2]

Source link

Related posts

Ανυποχώρητος ο Νετανιάχου – Απομακρύνεται το ενδεχόμενο εκεχειρίας

Δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση του Ισραήλ

Το Συνταγματικό Δικαστήριο σταματά την πράσινη μετάβαση

Αφήστε ένα σχόλιο