AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Ο Κώστας Πιστόλας για τον θάνατο του Μιχάλη Χαραλαμπίδη

[ad_1]

Σήμερα το απόγευμα 27 Μαρτίου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, ο σημαντικός κοινωνιολόγος και συγγραφέας Μιχάλης Χαραλαμπίδης, γεννημένος στην Αλεξανδρούπολη το 1951

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης μετά την πτώση της δικτατορίας συμμετείχε στην επταμελή ομάδα που συνέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ στο Μόναχο τον Αύγουστο του 1974, ενώ διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 1977.

Το 1994, το Κοινοβούλιο υιοθέτησε την πρότασή του για την αναγνώριση της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Σε δήλωσή του ο Κώστας Πιστιόλας. επικεφαλής της παράταξης “Αγρίνιο πάμε ψηλά” ανέφερε

“Κάποιοι άνθρωποι δεν φεύγουν ποτέ… Ο αγωνιστής Μιχάλης Χαραλαμπίδης θα είναι πάντα κοντά μας, σε κάθε ποντιακό γλέντι, σε κάθε δάκρυ, σε κάθε πόθο και ελπίδα. Να καταθέτει το δικό του μανιφέστο για έναν κόσμο πιο όμορφο, πιο φωτεινό, πιο αληθινό.

Το Ελληνικό κράτος άργησε πολύ να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ποντίων, πρωτοβουλία που ανάμεσα σε όσες άλλες ανήκε στον μεγάλο οραματιστή Μιχάλη Χαραλαμπίδη. Ίσως ο θάνατός του μας δώσει το έναυσμα να αγωνιστούμε και για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας…”

Αιωνία του η μνήμη …

[ad_2]

Related posts

Τι αλλάζει στα προγράμματα απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα

aitoloakarnanianews

Εξαφάνιση 31χρονου στο Μεσολόγγι: Νέα τροπή μετά τα ευρήματα από τις κάμερες

aitoloakarnanianews

Τζόκερ Κλήρωση 29/2/2024: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο