AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία – Eνισχύεται σημαντικά το Αγρίνιο

[ad_1]

Προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία – Eνισχύεται σημαντικά το Αγρίνιο


Πανελλαδικά θα προσληφθούν 1.213 νέοι δημοτικοί αστυνομικοί, εκ των οποίων οι 10 θα έρθουν στο Αγρίνιο, ενώ από 3 με 4 θα τοποθετηθούν στο Δήμο Μεσολογγίου και στο Δήμο Ναυπακτίας

«Άνοιξε ο δρόμος» για την έναρξη των διαδικασιών πρόσληψης 1.213 νέων δημοτικών αστυνομικών στους ΟΤΑ.

Οι θέσεις αυτές προέκυψαν μετά από αιτήματα Δήμων ανά την Ελλάδα που κλήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών να υποβάλλουν μετά τη ψήφιση κατά τον περασμένο Δεκέμβριο του νόμου 5003/22 για την αναμόρφωση της δημοτικής αστυνομίας.

Η καθυστέρηση της προκήρυξης, σύμφωνα με τη Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, έγινε διότι για να εκδοθεί θα έπρεπε να έχουν αναλάβουν τα καθήκοντά τους οι νέοι Δήμαρχοι και οι νέοι Περιφερειάρχες.

Στο Αγρίνιο σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει θα έρθουν 10 νέοι δημοτικοί αστυνομικοί από τους 1.213 που θα προσληφθούν, ενώ 3 με 4 θα λάβει ο Δήμος Μεσολογγίου, όπως επίσης και ο Δήμος Ναυπακτίας.

Το αίτημα του Δήμου Αγρινίου αφορούσε την πρόσληψη 14 νέων δημοτικών αστυνομικών, αλλά σύμφωνα με τις ανάγκες σε πανελλαδικό επίπεδο και το συνολικό αριθμό των προσλήψεων θα αποδοθούν τελικά στο Δήμο Αγρινίου 10 νέοι δημοτικοί αστυνομικοί.

Η Προϊσταμένη της Δημοτικής Αστυνομίας Αγρινίου Αντωνία Σκιαδά μιλώντας στη «Σ» τόνισε:
«Αναμένουμε να βγει το ΦΕΚ, ενώ έχουμε την πληροφόρηση πως στη Δημοτική Αστυνομία του Αγρινίου θα έρθουν 10 άτομα. Σύμφωνα με την εικόνα που έχουμε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Δημοτικών Αστυνομικών εκτός απροόπτου το Φεβρουάριο θα ξεκινήσουν να γίνονται οι αιτήσεις της προκήρυξης που θα έχει βγει μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων θα είναι δεκαπενθήμερη.

Τα άτομα αυτά για το Δήμο Αγρινίου, που είναι πάρα πολύ μεγάλος Δήμος σε έκταση, μαζί φυσικά με τα 9 ενεργά άτομα που είμαστε τώρα στην υπηρεσία, θα είναι ικανοποιητικός αριθμός. Θα μπορέσουμε να καλυφθούμε στις αρμοδιότητες που ήδη έχουμε και να καλύψουμε και αυτές που βγήκαν με το νέο νόμο (5003/22), αλλά σίγουρα θα μπορούμε να έχουμε πιο αισθητή παρουσία στην αστυνόμευση, στην ελεγχόμενη στάθμευση κτλ. Σημαντικό για μας είναι να έχουμε παρουσία και στα χωριά με περιπολίες, όπως επίσης με την έλευση των ατόμων αυτών θα μπορούμε να εκτελούμε όλα τα καθήκοντα μας με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Αναμένουμε να ενημερωθούμε για αρκετά ζητήματα που άπτονται στην έλευση νέων συναδέλφων, αλλά με το ΦΕΚ θα έχουμε πολλές απαντήσεις, όπως επίσης και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα.

Οι θέσεις που θα προκηρυχτούν πανελλαδικά είναι 1.213 και αυτές διαμοιράστηκαν. Οι περισσότερες θέσεις θα είναι στις υπηρεσίες της Αττικής. Στο Αγρίνιο είχαμε ζητήσει 14 θέσεις, αλλά βάσει του αριθμού των 1.213 θέσεων που θα προκηρυχτούν και των αναγκών σε πανελλαδικό επίπεδο θα λάβουμε τελικά 10 θέσεις για δημοτικούς αστυνομικούς».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Αιτωλοακαρνάνας Θύμιος Κομματάς επεσήμανε: «χαιρόμαστε που γίνονται προσλήψεις προσωπικού, οι οποίες μάλιστα θα στελεχώσουν την Δημοτική Αστυνομία. Ευελπιστούμε να γίνουν και άλλες προσλήψεις για υπηρεσίες που σχετίζονται άμεσα με την καθημερινότητα του πολίτη όπως για τις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου, αλλά και όχι μόνο».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

Αγρίνιο: Τόπος να παντρευτείς!


[ad_2]

Related posts

Μικρό κακό τα POS και στα γυμναστήρια του Αγρινίου – O κόσμος δεν επέστρεψε από τον covid

aitoloakarnanianews

EU RICE Masterclass στο “Marpessa Hotel & Spa”: Επιλέγουμε ευρωπαϊκό ρύζι για ένα βιώσιμο περιβάλλον (εικόνες)

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Έφυγε από τη ζωή η γεωπόνος Σοφία Ντζάνη

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο