AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Πώς να βγάζεις εύκολα κοινούς λεκέδες

[ad_1]

Δεν ξέρουμε για σένα αλλά του λόγου μας δεν συμπαθούμε καθόλου τους λεκέδες καθώς όπως εύκολα καταλαβαίνεις κάνουν τη ζωούλα μας αρκετά πιο δύσκολη, εκεί που δεν το περιμένουμε. Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε περαιτέρω, όλους μας έχουν βρει ανεπιθύμητοι λεκέδες τη χειρότερη δυνατή στιγμή. Για αυτόν τον λόγο τα βάλαμε κάτω και αφού ξεψαχνίσαμε τον θαυμαστό ιντερνετικό κόσμο, βρήκαμε τους κατάλληλους τρόπους ώστε να καθαρίσουμε τους πλέον συχνούς κι ενοχλητικούς λεκέδες.

Για το λερωμένο χαλί: Καλαμποκάλευρο

Πασπάλισε τομ λεκέ με καλαμποκάλευρο, άφησέ το για περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια σκούπισε κανονικά με την ηλεκτρική σκούπα. Τα συστατικά του θα απορροφήσουν την βρωμιά, ενώ θα εξουδετερώσουν και τις δυσάρεστες οσμές.

Για τις κιτρινισμένες κουρτίνες: Αλάτι

Για να γίνουν οι κιτρινισμένες κουρτίνες… καινούργιες, τοποθέτησε τες σε μία λεκάνη με κρύο νερό, που θα έχεις αναμείξει με ένα φλιτζάνι χοντρό αλάτι και αφήστε τις να μουλιάσουν όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα, πλύνε τις κανονικά στο πλυντήριο.

Για τους λεκέδες από αίμα: Αμμωνία ή μαγειρική σόδα ή αλάτι

Αν ο λεκές είναι φρέσκος, χρησιμοποίησε άφθονο κρύο νερό και τρίψε με το χέρι. Αν ο λεκές έχει στεγνώσει μπορείς να χρησιμοποιήσεις φυσικά προϊόντα όπως αμμωνία, αλάτι ή μαγειρική σόδα. Σε καμία περίπτωση μην βάλεις ζεστό νερό.

Λεκές από χλωρίνη: Αναψυκτικό σόδας ή μωρομάντηλο

Αν ρίξεις αναψυκτικό σόδας πάνω στον λεκέ χλωρίνης θα τον δεις σιγά, σιγά να εξαφανίζεται χωρίς να χρειαστεί να ρίξεις πολύ τρίψιμο. Αντίστοιχα πολύ καλή δουλειά κάνει και το μωρομάντηλο με το οποίο θα χρειαστεί να τρίψεις απαλά την περιοχή του λεκέ.

Λεκές από καφέ: Κρόκος αυγού

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο όμως είναι αλήθεια. Χτύπησε έναν κρόκο και ρίξε το στον λεκέ. Τρίψε απαλά με ένα πανί για περίπου ένα λεπτό. Ξέπλυνε με άθφονο νερό και ο λεκές θα σε αποχαιρετήσει.

Λεκές από λάδι: Ταλκ ή γράσο

Χρησιμοποίησε μια παλιά πετσέτα ή κάποιο πανί για να απορροφήσει όσο μπορείς από τον λεκέ. Στη συνέχεια εφάρμοσε ταλκ ή αλάτι. Έπειτα αφαίρεσε το ταλκ με ένα κουταλάκι. Τοποθέτησε υγρό πιάτων και νερό στο λεκέ και χρησιμοποίησε μια οδοντόβουρτσα ώστε να το τρίψεις. Μετά πλύνε το ρούχο κανονικά.

Λεκές από κόκκινο κρασί: Λευκό κρασί και μαγειρική σόδα

Όταν χυθεί το κόκκινο κρασί στο χαλί ή σε ύφασμα ρίξε πάνω στον λεκέ λίγο λευκό κρασί. Στη συνέχεια «ταμπονάρισε» την περιοχή του λεκέ με ένα παχύ στρώμα μαγειρικής σόδας και άφησέ το να δράσει. Το λευκό κρασί θα εξουδετερώσει το κόκκινο χρώμα και η σόδα θα απορροφήσει την υγρασία. Μόλις βεβαιωθείς ότι η περιοχή καθάρισε, προσπάθησε να ξεπλύνεις με λίγο σαπούνι και νερό και αφαίρεσε όσα υπολείμματα υπάρχουν.


[ad_2]

Source link

Related posts

Τι είναι η τοξική αρρενωπότητα και πώς θα την αντιμετωπίσεις

Αργίες 2024: Πότε πέφτει το Πάσχα – Όλα τα τριήμερα του νέου έτους

Πώς να καθαρίσετε τα δερμάτινα αντικείμενα και αξεσουάρ

Αφήστε ένα σχόλιο