AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Στην Θεσσαλονίκη φιλοξενήθηκε το Masterclass για την προώθηση της βιώσιμης παραγωγής ρυζιού EU RICE

[ad_1]

Το εστιατόριο “Ακαδημία art restaurant” υποδέχθηκε τους καλεσμένους και την Rice Chef Ambassador του προγράμματος στην Ελλάδα, Ντίνα Νικολάου στον ζεστό και φιλόξενο χώρο του, ειδικά διαμορφωμένο για το Masterclass.

Το πρόγραμμα με τον διακριτικό τίτλο EU RICE, υλοποιείται από την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ) και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια). Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε στους συμμετέχοντες η συμβολή της καλλιέργειας του ρυζιού στη διατήρηση των υγροβιότοπων, την αξιοποίηση των άφθονων υδάτινων πόρων, τη διατήρηση της βιωσιμότητας των εδαφών και γενικά στην οικολογική ισορροπία, αλλά και την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των περιοχών καλλιέργειας και παραγωγής του. Οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν ακόμη, για το ρύζι που παράγεται στην Ευρώπη, ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία  και ασφαλές, αφού καλλιεργείται, τηρώντας τους αυστηρούς Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς για την αγροτική παραγωγή.

H Rice Chef Ambassador του προγράμματος στην Ελλάδα, Ντίνα Νικολάου, παρασκεύασε ζωντανά 3 πρωτότυπες και ιδιαίτερα δημιουργικές συνταγές, αξιοποιώντας το μεσόσπερμο ελληνικό ρύζι.  Οι συνταγές ήταν:

  • Ριζόπιτα με κιμά μανιταριών
  • Πιλάφι με κοτόπουλο curry
  • Γαλατόπιτα μπακλαβάς

Οι παριστάμενοι λόγω της ιδιότητας τους έγιναν γρήγορα μια παρέα, συζήτησαν τη δυναμική της αξιοποίησης μοναδικών ελληνικών πρώτων υλών, την εξέλιξη παραδοσιακών συνταγών και γεύτηκαν τις μοναδικά νόστιμες συνταγές.

Εκτελεστικός φορέας του προγράμματος EURICE είναι η NOVACERT, η μεγαλύτερη εταιρεία συμβούλων με εξειδίκευση στον αγροπεριβαλλοντικό τομέα και τον κλάδο των τροφίμων,  ενώ τις εκδηλώσεις προώθησης και ενημέρωσης στην Ελλάδα έχει αναθέσει στην εταιρεία Chef Stories.

 

 

[ad_2]

Source link

Related posts

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΛΓΑ ΚΑΙ ΜΠΛΑΚ ΦΡΑΝΤΕΙ!

Στα 660 εκατ. οι εξαγωγές τροφίμων τον Δεκέμβριο 2023 με αύξηση 10,8%

Στους δικαιούχους των eco-schemes και τα ΚΥΔ που απορροφούν 40 εκατ. από το κονδύλι των 425 εκατ. ευρώ

Αφήστε ένα σχόλιο