AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

7 πράγματα των late 90s που δεν βρίσκεις ούτε σε μουσείο

[ad_1]

Όσοι έζησαν την ακμή των τιμημένων 90s μπορούν μετά βεβαιότητας να δηλώσουν πως αυτή ήταν η πιο κουλ περίοδος του πλανήτη. Άπειροι θα διαφωνήσουν αντιπαραθέτοντας τις δικές τους αγαπημένες δεκαετίες, όμως ποσώς μας ενδιαφέρει η άποψή τους γιατί κι εμείς είμαστε γνήσια τέκνα αυτής της εμβληματικής δεκαετίας. Εκείνα τα αθώα χωρίς ίντερνετ και social media χρόνια το ζούσαμε αληθινά όπως ίσως γνωρίζεις, και δεν θα σου κρύψουμε ότι χαιρόμαστε, παρατηρώντας πως κάποια από τα ρούχα εκείνης της εποχής ξανάρχονται δοξασμένα ένα- ένα στη μόδα αυτήν την περίοδο. Θλιβόμαστε ωστόσο που κάποια από τα πλέον χαρακτηριστικά πραγματάκια που έφτασαν στο αποκορύφωμα της δημοτικότητάς τους στα late 90s έχουν εξαφανιστεί παντελώς από τη ζωή μας.

Για αυτό αποφασίσαμε να αφιερώσουμε λίγες γραμμές παραπάνω σε όλα αυτά, με την ελπίδα να βουτήξεις στο πηγάδι της νοσταλγίας μαζί μας.

Μπουγελόφατσες

Κάθε κουλ παιδί που σεβόταν τον εαυτό του, είχε καμιά δεκαριά μπουγελόφατσες προκειμένου να καταβρέχει συστηματικά συμμαθητές, δασκάλους, συγγενείς και φίλους όλη την ώρα. Πλέον οι μπουγελόφατσες έχουν αποκτήσει συλλεκτική αξία και παρότι τις αγνοεί μια ολόκληρη γενιά παιδιών, πωλούνται σε διόλου ευκαταφρόνητη τιμή σε vintage toys καταστήματα. 

Koλιέ με καραμέλες

Για πόσα πράγματα στη ζωή σου θα μπορούσες να πεις ότι και τα φοράς και τα τρως; Μην απαντήσεις, δεν χρειάζεται να το κάνουμε πολύ kinky αφού άλλος είναι ο στόχος μας αφού θέλουμε να σου θυμίσουμε εκείνα τα χαρακτηριστικά κολιέ με καραμελίτσες που βρέθηκαν στην ακμή τους τα 90s. Έκτοτε αγνοείται δυστυχώς η τύχη τους.

Σπαστά ποτηράκια

Ουρές κάνανε τα παιδάκια σε σχολεία, φροντιστήρια και εκδηλώσεις για να γεμίσουν το σπαστό ποτηράκι τους με νερό ή αναψυκτικό. Από τότε πέρασαν αρκετά χρόνια και τα σπαστά ποτηράκια δεν είναι παρά μια ανάμνηση για τους περισσότερους. Για να είμαστε δίκαιοι τα σπαστά ποτηράκια δεν ανήκουν μόνο στην δεκαετία του ’90 αλλά και σε εκείνη του ’80 και (ακόμα- ακόμα) και του ΄70. Να συμφωνήσουμε ωστόσο ότι η δεκαετία του ’90 ήταν η τελευταία που τα είδαμε;     

Δισκέτες

Τω καιρώ εκείνω, ο πιο διαδομένος τρόπος για να μεταφέρεις ένα υπολογιστικό αρχείο ήταν οι δισκετούλες. Η χωρητικότητά τους φαντάζει αστεία σήμερα, αφού υπήρχαν αυτές των 720 kilobytes, 1,44 megabytes, 360 kilobytes και 1,2 megabytes. Όπως εύκολα μπορείς να καταλάβεις πλέον η θέση τους βρίσκεται στο μουσείο αφού τα άλματα της τεχνολογίας συναγωνίζονται του Τεντόγλου.

Walkman/Discman

Ποιο mp3 και ποιο Spotify; Ο true μουσικόφιλος των 80s και των 90s ήξερε πως χωρίς Walkman και discman δεν πήγαινες πουθενά ασυνόδευτος. Τώρα θα τα βρεις σε κάποιο παλιατζίδικο ή σε κάποιο vintage store να το περιεργάζονται νεότερες γενιές.

Στυλό που άλλαζαν χρώμα

Τότε -στα 80s και τα 90s- τα στυλό ήταν μαγικά κι ένα κλικ μόνο χρειαζόταν για να αλλάξει χρώμα. Άμα ήσουν πολύ αλάνι μάλιστα έπαιρνες κι αυτά τα στυλό που είχαν 4 ή 6 επιλογές χρωμάτων και γινόσουν από τα πιο δημοφιλή παιδιά στο σχολείο.

Τηλεκάρτες

Τηλεκάρτες υπήρχαν και πριν και μετά τα 90s, όμως εκείνη τη δεκαετία έζησαν τα χρυσά τους χρόνια και έγιναν και τραγούδι μάλιστα από τον Αντώνη Βαρδή.  Από το 2000 κι έπειτα η επανάσταση που έφερε στην παγκόσμια αγορά το ρεκόρ πωλήσεων των κινητών τηλεφώνων, άφησαν τις τηλεκάρτες στο διαβάστηκε.


[ad_2]

Source link

Related posts

7 πρωτότυποι τρόποι για να βάλετε φυτά στο σπίτι σας

Είδα στον ύπνο μου πεθαμένο

Γιατί νυστάζω συνέχεια; Που οφείλεται;

Αφήστε ένα σχόλιο